T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / BULDAN - Akın Anadolu Lisesi

OKULUM TEMİZ PROJESİ

Değerli Öğrencilerimiz/Velilerimiz;

Okulumuzda Covid-19 salgınından sonra da salgını önleme ve olası bulaşma durumlarına karşı bir takım önlemler almakta ve çalışmalar yapmaktayız. Salgın sürecinde Okulum Temiz Projesine başvuru yapıp aldığımız Okulum Temiz Belgesinin yenilenmesi için tekrardan başvurduk.

Okulum Temiz Nedir? :
Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır. Başvuru öncesi okullarımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem  planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir. Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılmaktadır.

YAPILAN ve PLANLANAN ÇALIŞMALAR: Okulumuzdaki tüm çalışmalar Risk Değerlendirmesi yapılarak planlanmıştır. Bulaş Bazlı Önlemler Acil Eylem Planı, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Eylem Planı ve Temizlik Planları hazırlanmıştır. Yapılan Planlamalar doğrultusunda;

1- Okulumuzun Koridorlar, Kapı-Pencere ve Dolap Kolları, Öğrenci-Öğretmen Sıra ve Masaları, Asansörler, Merdiven Korkulukları, Lavabo ve Musluklar, Çöp Kutuları, Mescidi, Yemekhanesi, Kapalı Spor Salonu, Pansiyonu ve Olası tüm temas noktaları Temizlik ve Dezenfeksiyon Planları doğrultusunda  uygun temizlik malzemeleri ile düzenli olarak dezenfekte edilmektedir.

2- Lavabo ve Tuvaletler Su, Sıvı Sabun, Ev tipi çamaşır suyu ve Alkol bazlı dezenfektanlar ile her gün dezenfekte edilmektedir.

3- Okulun muhtelif yerlerinde rahatlıkla görülebilecek mesafe ve hijyen kurallarını içeren uyarı, talimatlar ve afişler, Lavabolarda ise el-yıkama ile ilgili yönergeler asılmıştır.

4- Okulun kazan dairesi, Su deposu, Yangın tüpleri v.b. alanların bakımı periyodik olarak gerçekleştirilmektedir.

 

26-10-202326-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2023 - Güncelleme: 26.10.2023 16:32 - Görüntülenme: 120
  Beğen | 0  kişi beğendi